بندیل میلگرد چیست؟ همه آنچه که نیاز است تا بدانید
دسته بندی:
تکنولوژی ساخت و نگهداریتاریخ انتشار: 2 سال پیش
8 دقیقه مطالعه
بندیل میلگرد، یکی از بهترین شیوهها برای بستهبندی انواع میگلرد یا لوله به حساب میآید و میتواند هزینههای ارسال را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. بندیلها، مشخصههای خاصی همچون وزن، تعداد و شاخه داشته و افرادی که قصد خرید این محصولات را دارند، لازم است با این موارد آشنا باشند. در ادامه، نگاهی دقیقتر به این موضوع خواهیم داشت. با فولاد سازان راه ابریشم (فولادینو) همراه باشید.
فهرست این مطلب
بندیل میلگرد چیست؟
بندیل در واقع قطعهای فلزی یا پلاستیکی است که از آن برای بستهبندی قطعات فولادی با قطر و ضخامت پایین مانند میلگردها، لولههای نازک یا شمشها استفاده میشود. به بیان دیگر، منظور از بندیل میلگرد، بستهبندی میلگردها به شیوهای اصولی است تا پیش از رسیدن محصول به دست مشتری، محصول آسیبی نبیند.
این کار معمولا به دو صورت کلاف یا شاخهای انجام میشود که این موضوع کاملا به ضخامت میلگردها و گرید آنها بستگی دارد. استفاده از بندیل همچنین به جابجایی آسانتر بستهها نیز کمک کرده و شناسایی آنها را سادهتر میکند. در هر بندیل، شاخههای میلگرد باید طول و وزنی کاملا یکسان با یکدیگر داشته باشند.
بیشتر بخوانید: میلگرد چیست؟ انواع و کاربردهای آن را بشناسید
وزن هر بندیل میلگرد چقدر است؟
اینکه هر بندیل میلگرد چه وزنی دارد، به فاکتورها زیادی وابسته است که تعداد شاخههای موجود در هر بندیل و همچنین ضخامت و جنس میلگردها از جمله مهمترینهای آنها هستند. به عنوان مثال، قطر میلگردهای 8 میلیمتری ذوب آهن اصفهان چیزی در حدود 5 کیلوگرم است، در حالی که وزن میلگردهای 16 میلیمتری آن به 20 کیلوگرم میرسد. با این تفاسیر، وزن هر بندیل بر اساس تعداد شاخههای آن تعیین میشود.
هر بندیل میلگرد چند تن است؟
وزن هر بندیل، بسته به شرکت تولیدی و کارخانه میتواند کاملا متفاوت باشد؛ مثلا وزن هر بندیل میلگرد ذوب آهن اصفهان چیزی بین 4.5 تا 5 تن است، در حالی که این وزن برای کارخانههای دیگری مانند نیشابور، حسن رود، بافق یزد و … به 2 تا 2.5 تن میرسد. البته باید توجه داشت که میلگردها باید بر اساس استانداردهای جهانی تولید شوند و اختلاف وزنها به دلیل نوع فعالیت کارخانهها و برنامههای آنهاست.
تعداد شاخه میلگرد در هر بندیل
همانطور که گفتیم، بندیلی را میتوان «استاندارد» معرفی کرد که طول و وزن شاخههای میلگرد در آن کاملا یکسان باشد. با این تفاسیر، اگر در مورد وزن هر بندیل و همچنین میلگرد مطلع باشیم، میتوانیم تعداد شاخهها را با تقسیم کردن وزن بندیل به میلگرد به دست آوریم. توجه داشته باشید که هرچقدر وزن میلگردها افزایش پیدا کند، تعداد شاخههای موجود در بندیل نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
این آمار و ارقام البته روی پلاکهایی که روی بندیلها نصب میشود نیز کاملا مشخص است. برای درک بهتر، در پایین چند مثال بر مبنای بندیلهای 4.7 تنی شرکت ذوب آهن میزنیم.
هر بندیل میلگرد 14 چند شاخه است؟
وزن میلگردهای 14 ذوب آهن اصفهان، 15 کیلوگرم است و اگر هر بندیل وزنی معادل با 4.7 تن (یا 4700 کیلوگرم) داشته باشد، این بندیلهای 313 شاخه خواهند داشت.
هر بندیل میلگرد 16 چند شاخه است؟
وزن میلگردهای 16 این شرکت به 19 کیلوگرم میرسد؛ این یعنی در هر بندیل، 247 شاخه وجود دارد.
هر بندیل میلگرد 18 چند شاخه است؟
میلگردهای 18 با وزن بالاتر 24 کیلوگرم تولید میشوند؛ در نتیجه میتوان گفت که هر بندیل 195 شاخه دارد.
اطلاعات درج شده بر روی بندیل میلگرد
همیشه روی هر بندیل میلگرد، دو پلاک فلزی نصب میشود که روی آن، اطلاعات و مشخصات مربوط به بندیلها درج شده است. توجه داشته باشید که این اطلاعات نباید مخدوش بوده و کاملا خوانا باشند:
- شماره بسته
- وزن بسته به کیلوگرم
- نوع میلگرد
- نمره میلگرد (قطر اسمی)
- شماره بهر یا ذوب
- علامت استاندارد
- نشانه تایید کنترل کیفیت از سمت کارخانه تولیدکننده
- نام یا نشان تجاری کارخانه تولیدکننده
توجه به موارد بالا کمک میکند تا علاوه بر اطمینان از سلامت، از اصالت محصول خریداریشده نیز مطلع شوید.
نحوه بارگیری بندیل میلگرد
بارگیری بندیلهای میلگرد، مهمترین و البته آخرین بخش در فرآیند تولید و تحویل محصول به مشتری است. تعداد تسمه و خاموتی که کارخانههای مختلف برای بستهبندی استفاده میکنند، در هر شرکت متفاوت است؛ برای مثال کارخانه ذوب آهن اصفهان، 5 تسمه و 3 خاموت را برای جابجایی بندیلها به کار میگیرد. به علاوه، همهچیز به صورت خودکار و با استفاده از ماشینها انجام میشود تا خطای انسانی به حداقل برسد.
ضوابط لازم جهت بندیل بندی میلگرد
عوامل زیادی روی بندیل بندی میلگردها اثرگذار هستند که عدم توجه به آنها میتواند مشکلات زیادی را برای هم فروشنده و هم خریدار به همراه داشته باشد. یکی از مهمترین موارد در این زمینه، طول یکسان شاخههایی است که همراه با یکدیگر بستهبندی میشوند. علاوه بر این، هنگام بندیل بندی باید به قطر میلگردها نیز توجه داشت.
مسئله دیگری که شکل انجام کار را متفاوت میکند، میزان سختی فولاد بهکاررفته در میلگردهاست. به صورت کلی، از سه نوع فولاد در ساخت میلگردها استفاده میشود:
- فولاد نرم با آنالیز S240
- فولاد نیمهسخت با آنالیز S340 و S400
- فولاد سخت با آنالیز S500
با توجه به دستهبندی بالا، گرید میلگردهایی که قطر 12 میلیمتر یا کمتر دارند، معمولا S400 یا کمتر است و در دسته نرم یا نیمهسخت قرار میگیرند؛ این یعنی میتوان آنها را هم به صورت شاخهای و هم کلاف بستهبندی کرد. این در حالیست که برای میلگردهایی با قطر 14 میلیمتر یا گرید S500، این کار فقط به صورت شاخهای انجام میپذیرد.
برترین تولیدکنندگان بندیل میلگرد در ایران
کارخانههای زیادی در زمینه تولید میلگرد و بستهبندی آنها با شرایط و استانداردهای مخصوص به خود در ایران فعالیت دارند که ذوب آهن اصفهان، میانه، ابهر، نیشابور و … از جمله آنها هستند. اگر قصد خرید این محصولات را دارید اما به خاطر استانداردهای متفاوت از قیمت آنها مطلع نیستید، میتوانید از راهنماییهای مشاوران فولادینو استفاده کنید. علاوه بر قیمت میلگرد کارخانجات مختلف، در وبسایت فولادینو قیمت به روز و دقیق انواع آهنآلات نیز به صورت لحظهای نمایش داده میشود تا آسانتر و سریعتر بتوانید در مورد خرید تصمیمگیری کنید.